نامگذاری جنین در ماه های بارداری

0 15,916

و به یقین انسان را از عصاره ای از گل آفریدیم. سپس او را نطفه ای در جایگاهی استوار قرار دادیم. آنگاه نطفه را به صورت علقه درآوردیم. پس آن علقه را مضغه گردانیدیم، و آنگاه مضغه را استخوانهایی ساختیم، بعداستخوان ها را با گوشتی پوشاندیم، آنگاه (جنین را در) آفرینشی دیگر پدید آوردیم. آفرین باد بر خدا که بهترین آفرینندگان است. (مومنون-آیه ۱۲و۱۳)

وَلَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسَانَ مِنْ سُلَالَهٍ مِنْ طِینٍ ثُمَّ جَعَلْنَاهُ نُطْفَهً فِی قَرَارٍ مَکِینٍ ثُمَّ خَلَقْنَا النُّطْفَهَ عَلَقَهً فَخَلَقْنَا الْعَلَقَهَ مُضْغَهً فَخَلَقْنَا الْمُضْغَهَ عِظَامًا فَکَسَوْنَا الْعِظَامَ لَحْمًا ثُمَّ أَنْشَأْنَاهُ خَلْقًا آَخَرَ فَتَبَارَکَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِینَ

ماه های جنین عبارتنداز:

۱٫ ماه اول، ماه قلب است. چون در چهار هفته اول زندگی جنین، قلب فعالیت خود را آغاز می کند.

۲٫ماه دوم، ماه چهره است. در آغاز ماه دوم اعضای بدن صورت جوانه هایی ظاهر می شوند. چهره نیز به تدریج مشخص می شود و در آن حفره هایی برای دو چشم، دو گوش، بینی و دهان به وجود می آید. مراقبت مادر در این دوران بسیار لازم و ضروری است. خوی است مدر همیشه با وضو باشد. با کوشش تمام از گناهان بپرهیزد آرامش خود را حفظ کند و عصبانی نشود. از خوردن غذاهای حرام بپرهیز کند. اگر مادر دچار ضربه شده یا از دارهای شیمیایی زیادی استفاده کند، احتمال آسیب دیدگی در دستگاه عصبی جنین بسیار است. اگر مادر سرخجه بگیرد، ممکن است جنین عقب ماندگی ذهنی پیدا کند.

۳٫ماه سوم، ماه تارهای صوتی است در این ماه تارهای صوتی به وجود می آیند؛ ولی جنین قادر به ادای صوت نیست. در ابتدای ماه سوم، اعضای جنسی بطور مشخص دیده می شوند.

۴٫ماه چهارم، ماه رویش مو است. در این ماه جنین مقداری از زشتی خود را از دست می دهد. پوست بدن شفاف و قرمز رنگ است. کرک نازکی سراپای بدن جنین را می پوشاند. غدد چربی و عرق ر زیر پوست، فعالیت خود را آغاز می کنند. در این ماه، نخستین تارهای مو روی سر جنین نمایان می شود.

۵٫ماه پنجم، ماه حرکت است. در ابتدای این ماه، جنین درون رحم حرکت می کند. علاوه بر حرکت ظاهری، انگشتان را نیز حرکت می کند. علاوه بر حرکت ظاهری، انگشتان را نیز حرکت می دهد. در این ماه جنین صداهای بلند را شنیده، واکنش نشان می دهد.

۶٫ماه ششم، ماه عضلات است. در این ماه فرصتی برای نیرومند شدن جنین فراهم می شود. چهره، وضع متناسبی یافته، ابروها ظاهر می شود. شکل بینی تکامل یافته، گوش ها رشد بیشتری پیدا کرده گردن حالتی خاص به خود می گیرد. جنین دست ها را روی سینه می گذارد و زانوها را روی شکم خم می کند.

۷٫ماه هفتم، ماه اعصاب است. در این ماه مراکز عصبی مختلفی رشد می کنند. اتصال های عصبی پیچیده تری به وجود می آیند و حرکات جنین هماهنگی بیشتری به دست می آورند. تنوع حرکات زیاد شده، جنین به خوبی می تواند خود را حرکت دهد.

۸٫ ماه هشتم، ماه زیبایی است. تا این زمان اعضای اصلی جنین تکامل یافته و در این ماه جنین زیباتر می شود. چربی پوست موجب می شود چین و چروک ها از بین بروند. کرک های اولیه کم بیش زایل می گردند و جنین شکل زیبای یک کودک آدمی را به دست می آورد.

۹٫ ماه نهم، ماه تولد است. در این ماه کرک لطیفی که روی بدن جنین را پوشانده بود از بین می رود. پوست بدن، رنگ سفید مایل به سرخی پیدا می کند. غدد چربی در سراسر پوست به وجود می آیند. گاه سکسکه کرده، زمانی انگشتان خود را می مکد.( مراحل رشد و تحول کودک؛ اعجاز خوراکی ها؛ اولین دانشگاه و آخرین پیامبر.)

منبع: کتاب ریحانه بهشتی ص ۶۷

لطفا مطالب این وبسایت را با ذکر منبع و لینک مطلب منتشر کنید!

لینک کوتاه مطلب : http://reihaneha.ir/?p=5592

نظر شما درباره این پست چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

محصولات قرآنی ما

0
    0
    سبد خرید شما