توصیه هایی درباره غذای کمکی برای کودک شیرخوار
غذاهای کمکی مقوی برای کودکان
- از بدو تولد تا ۴ الی ۶ ماهگی فرزندتان را صرفاً با شیر مادر تغذیه کیند.
- غذای کمکی را با دادن کمی فرنی یا حریره بادام (رقیق) پس از شیر مادر آغاز کرده و به تدریج افزایش دهید.
- هر یک از مواد غذایی را تک تک و به مرور به غذای کمک کودک بیفزایید تا در صورت وجود حساسیت به هر ماده غذایی، متوجه شده و آن را از غذای کودک حذف کنید.
- قطره ویتامین A و قطره آهن را طبق دستور پزشک به شیرخوار بدهید (بعد از قطره آهن به شیرخوار آب بدهید تا از سیاه شدن دندانها جلوگیری شود).
- از مواد زیر میتوانید به عنوان غذای کمکی کودک استفاده کنید:
- سوپ نرم شده بدون نمک و ادویه.
- پوره سیب زمینی یا هویج.
- زرده تخم مرغ خوب پخته شده و به شکل پوره در آمده.
- کته نرم.
- آب میوههای طبیعی و تازه.
- با شروع تغذیه کمکی، آب جوشیده خنک شده به دفعات و حجم مورد علاقه شیرخوار به او بدهید.
- دادن مواد غذایی زیر ممکن است سبب خفگی او شود: دانه کشمش و انگور، گردو، پسته، تکههای سوسیس یا گوشت، تکههای سفت و خام سبزیجات مثل هویج.
- بعد از یک سالگی کودک کم کم میتواند از غذای خانواده استفاده کند. (ریحانه بهشتی ص۲۱۶)
نکاتی درباره غذای کمکی برای کودکان
بهترین زمان برای شروع غذای کمکی کودک، ۶ ماهگی است. البته این مساله برای همه کودکان یکسان نیست و برخی از کودکان، از ۴ ماهگی آمادگی خوردن غذاهای کمکی را دارند. آرد برنج مخلوط با شیر مادر و یا شیر خشک، بهترین غذای کمکی برای کودکان است. این فرنی بدلیل داشتن آهن فراوان گزینه مناسبی برای کودکان است. همچنین بدلیل تک دانه بودن، حساسیت غذایی ایجاد نمی کند.